E&Y 17

Ernst & Young

Project

Kantoorinrichting Ernst & Young Amsterdam

Opdrachtgever

Ernst & Young Amsterdam

Locatie

Zuidas Amsterdam

Realisatie

2008

Oppervlakte

26.000 m2

Projectteam

Evelyne Merkx, Det van Oers, Klaas Cammelbeeck, Raymond Leentvaar, Iris Derks, Victor Veerman, Ramon Wijsman, Josje Kuiper, Patrick Bento, Marlies Hoevers

Architectuur

Foster Architects Londen

grafisch

Irma Boom, Rene Knip

Ernst & Young Amsterdam

Kantoorinrichting voor het nieuwe gebouw van Ernst & Young ontworpen door Foster Architects gelegen aan de Amsterdamse Zuidas. De architectuur van het 22 verdiepingen tellende, 26.000 m2 grote gebouw is zeer helder en zakelijk. In reactie hierop heeft Merkx+Girod een ‘zachtere’, haast huiselijke, laag ontworpen voor het volledige interieur. Speciale aandacht is gegeven aan de ruimtelijke relatie tussen de verschillende gebieden en aan materiaalgebruik, kleur, drie-dimensionaliteit, grafiek en decoratie.

De begane grond en eerste verdieping omvatten de entree, lobby, informele ‘huiskamer' met koffiebar en lounge, een zelfbedieningsrestaurant, bar, auditorium, algemene vergaderkamers, bibliotheek en fitness. Op verdieping 3 t/m 20 bevinden zich de kantoren van medewerkers en E&Y partners, alsmede algemene wachtgebieden, gangen, reproruimten, pantry’s en vergaderkamers. De bovenste twee verdiepingen huisvesten de staf vergaderkamers, een video-conference ruimte en de executive boardroom.

Architectuur en interieur zijn verenigd tot één geheel waarbij ‘business meets pleasure’, Ernst meets Young !