Bijenkorf Maastricht 01

Maastricht

Project

Nieuw warenhuis in deel pand Vroom&Dreesman

Opdrachtgever

Magazijn de Bijenkorf

Locatie

Grote Staat, Maastricht

Realisatie

2002-2005

Oppervlakte

7.384 m2

Projectteam

Evelyne Merkx, Patrice Girod, Mark van der Geest, Jan Willem Wijker, Ewald Damen, Trudy Tijs

Bijenkorf Maastricht

Inrichting en verbouwing van een nieuw Bijenkorf filiaal in Maastricht. Het pand waar voorheen V&D alleen was gevestigd biedt nu ruimte aan beide warenhuisformules. Veel aandacht is besteed aan het ontwikkelen van een logisch circulatiepatroon waarin de verschillende toegangen tot het pand en de verbinding tussen de verschillende lagen resulteren in een heldere en overzichtelijke wandeling door de winkel. Leidend binnen het ontwerp is een sterke expressie van artikelgroepen in zichzelf en ten opzichte van elkaar. Door toepassen van lagere en hogere plafondelementen en extra accenten van kunstlicht is het probleem van de geringe verdiepingshoogte aangepakt en een heldere opdeling van de ruimte bereikt.